Легкоатлет з Кропивницького Олег Дорощук пройшов у фінал Олімпійських ігор

Перегляди: 670
Фото: НОК України

7 серпня на Олімпійських іграх-2024 в Парижі Олег Дорощук пройшов кваліфікацію та вийшов до фіналу в категорії стрибки у висоту.

Про це повідомив спецкореспондент CBN Юрій Ілючек.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Три спроби на 227 см виявилися невдалими. Але й серед конкурентів лише чотири стрибуни взяли цю висоту. Таким чином за кращою кількості вдалих спроб учень Геннадія Здітовецького посів 11 -те місце й здобув право змагатися в фіналі», - розповів Юрій Ілючек.

У кваліфікації із суперниками з інших країн змагалися легкоатлети з України: Олег Дорощук, Андрій Проценко та Владислав Лавський.

Висоту 215 см Олег Дорощук подолав із першої спроби, натомість досвідчений Андрій Проценко не зміг перестрибнути цей показник.  

Висота 220 см кропивницькому спортсмену піддалася із першої спроби, а в групі A Владислав Лавський тричі стрибнув і все одно не зміг пройти до наступної позначки.

З другої спроби Дорощуку вдалося подолати показник 224 см.

Фінал відбудеться 10 серпня, Олег Дорощук вже змагатиметься за медалі Олімпійських змагань.

Після пройденої кваліфікації спортсмен дав коментар спецкореспонденту CBN Юрію Ілючеку:

«Звичайно, у думках було, треба стрибати, поки все не закінчиться, тобто 229 см стояла кваліфікація. Думав 227 см може і вистачити, те що 224 см вистачило, то я прям щасливий тому, що 227 см не вдалося взяти».

Спортсмен також зазначив, що кваліфікація закінчилася на такій низькій позначці через сукупність різних факторів, таких як покриття і загальне хвилювання за результат.