Ліцей з Кропивницького першим в Україні запровадив кластерне навчання

Перегляди: 3440
Фото: Ліцей «Науковий»

Кропивницький ліцей «Науковий» став першим загальноосвітнім закладом в Україні який запровадив кластерне навчання.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook.

У новому навчальному році ліцей «Науковий» запровадить кластерне навчання і дуальну освіту, про це розповіла директорка навчального закладу Наталія Чередніченко:

«Сьогодні Нова українська школа рухається вперед і до неї долучається все більше класів. Вся освітня громадськість напрацьовує навчання у старшій профільній школі. Наш ліцей першим в обласному центрі впровадив профільне навчання. Цього року ми розпочинаємо навчальний експеримент — кластерне занурення і запровадження дуальної освіти, де діти зможуть спробувати себе в різних професіях і розпочати власну освітню траєкторію».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Директорка зазначила, що ліцею вже вдалося домовитися про проведення профільних уроків у дитячо-юнацькій бібліотеці імені Маланюка, обласному краєзнавчому музеї та Центральноукраїнському національному технічному університеті.

Зараз навчальний заклад має десять профільних класів за напрямками: математика, філологія, історія, мистецтво.

Наталія Чередніченко розповіла, в чому особливість подібного підходу:

«Це один з варіантів профорієнтації. Діти вивчатимуть різні предмети в різних локаціях, наприклад, історію — в музеї, літературу — в бібліотеці, а математику в ЦНТУ. Структуру навчання ми організуємо так, щоб у тому чи іншому кластері учні могли вивчати предмет впродовж цілого дня».