Майже 40 ВПО з Донеччини прийняли у модульному містечку в Знам'янці 

Перегляди: 314
Фото: Ігор Філіпенко, CBN

39 людей з Покровського району та Часового Яру поселили у модульному містечку в місті Знам’янка Кіровоградської області. 
 
Про це CBN розповів Знам'янський міський голова Володимир Сокирко. 
 
«У модульне містечко заселили 39 осіб, прийняли з потяга. Вони у нас проживають, перший місяць будемо їх годувати. Містечко побудували за гроші Чеської республіки, а за місцевий бюджет ми провели каналізацію, електрику, воду та інші комунікації», - розповів Володимир Сокирко.

Модульне містечко має 20 двомісних кімнат, обладнаних спільними душовими, туалетами та кухнями на кожному поверсі, з мікрохвильовими печами, холодильниками й пральними машинами. Протягом першого місяця проживання харчування буде безплатним. 
 
З жовтня переселенці з Донецької області почнуть отримувати по 10 300 гривень допомоги, яку зможуть використовувати для самостійного забезпечення своїх потреб, включно з харчуванням. 
 
Як повідомляло CBN, 21 липня 2023 року, у Знам'янці за участі представників посольства Чехії в Україні відкрили модульне містечко для переселенців.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua