Місце поселення трипільської культури в Голованівському районі внесуть до держреєстру

Перегляди: 162
Фото ілюстративне

Древні поселення трипільської культури у Голованівському районі занесуть до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Землі поселення трипільської культури, розташовані на території Завалівської селищної ради Голованівського району, площею понад 20 га, внесуть до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Встановили, що незважаючи на чисельні архаїчні об’єкти на території поселення трипільської культури «Могильне-3», його відповідним чином не зберігають, через відсутність належного обліку.

Це призводить до пошкодження та руйнування ранньотрипільського поселення та втрати фрагментів старовини, що знаходяться на його території.

Суд зобов’язав Департамент культури та туризму Кіровоградської обласної військової адміністрації забезпечити складання облікової документації та внесення поселення трипільської культури до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.