На хабарі затримали депутата однієї з сільрад Кіровоградщини

Перегляди: 434
Фото: Кіровоградська обласна прокуратура

Депутата однієї із сільських раз Кіровоградщини затримали на хабарі у махінаціях із земельним фондом.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Встановили, що чоловік вимагав та отримав хабар у 500 доларів США за вплив на прийняття радою рішення щодо надання в оренду земель водного фонду.

Фігурант у справі задля отримання винагороди прийняв фіктивну участь у проведенні торгів, що передують укладанню договору оренди земельної ділянки.

Одразу після отримання грошей 30 липня 2024 року депутата затримали у порядку ст. 208 КПК України, а 1 серпня Кіровський районний суд міста Кіровограда обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб, з правом внесення застави в розмірі 121 тис. гривень.

Досудове розслідування - Кропивницький РУП ГУНП в області, оперативний супровід – Управління СБУ в Кіровоградській області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не доведуть в законному порядку і встановлять обвинувальним вироком суду.

photo_1_2024-08-01_15-13-08