На капітальний ремонт тепломережі Кропивницького витратять понад 191 млн грн 

Перегляди: 139

Під час апаратної наради очільник «Теплоенерегтика» Олександр Чельник повідомив, що сумарні капітальні витрати на реконструкцію системи теплопостачання у 2024 році становитимуть 191 млн 173 тис. гривень. 
 
Про це повідомила Кропивницька міська рада у Facebook
 
Відповідно до Стратегічного плану розвитку КП «Теплоенерегтик», за словами очільника підприємства, сумарні капітальні витрати на реконструкцію системи теплопостачання у 2024 році становитимуть 191,173 мільйона гривень. 
 
На ці кошти планують зробити капітальні ремонти теплової мережі по вулиці В’ячеслава Чорновола протяжністю 850 метрів, по вулиці Преображенській до вулиці Великої Перспективної, протяжністю 445 метрів, забезпечити технічне переоснащення двох котлів на Кропивницькій ТЕЦ, виконати капітальний ремонт парової частини турбіни на ТЕЦ та технічне переоснащення стаціонарної акумуляторної батареї. 
 
Крім того, планується заміна трансформатора на ТЕЦ – він перевищив нормативний термін експлуатації у 2,5 рази і перебуває в аварійному стані. Виконають також капітальні ремонти резервуарів запасу питної води №2 та №3 станції ІІ підйому у селищі Новому та її реконструкція. 
 
На капітальний ремонт очікує і котельня по вулиці Героїв–рятувальників, 5. Планують встановити сучасне котельне обладнання із встановленою потужністю 8,0 МВт. 
 
Окрім цього, на апаратній нараді презентували щорічні обсяги робіт аж до 2032 року. 
 
Зокрема, у 2025 році планується реконструкція теплової мережі по вулицях Київській, Великій Перспективній та Арсенія Тарковського загальною протяжністю 5080 метрів, капітальний ремонт котельні по вулиці Героїв-рятувальників, 5б. 
 
У 2026 році передбачається капітальний ремонт теплової мережі по вулицях Енергетиків, Євгена Чикаленка, Гагаріна протяжністю 3013 метрів, будівництво блочно-модульних котелень «101-й мікрорайон» та «ЦНТУ». 
 
На 2027 рік заплановано зведення ще однієї блочно-модульної котельні по вулиці Сергія Сєнчева, а у 2028 році - реконструкція центрального теплового пункту під котельню по вулиці Героїв України. 
 
Період 2029-2032 років триватиме під знаком реконструкції та переобладнання головного теплогенеруючого об’єкту у Кропивницькому – ТЕЦ. 
 
Передбачається її переобладнання під котельню потужністю 60 МВт з використанням природного газу та біопалива та облаштування когенераційних установок на базі газопоршневих машин загальною потужністю 4 МВт.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua