На Кіровоградщині долучились до акції з прибирання сміття у лісництвах (фото)

Перегляди: 128
Фото: Центральний лісовий офіс

Філії Центрального лісового офісу, зокрема Кіровоградщина, долучились до акції World Cleanup Day.

Про це повідомив Центральний лісовий офіс у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Усі філії Центрального лісового офісу доєднались до акції World Cleanup Day. Основною метою заходу є формування культури чистоти та відповідального споживання у людей задля збереження довкілля.

Всі лісництва філій Центрального лісового офісу прибирали поблизу території лісництв, ліси вздовж доріг, місця відпочинку, парки, узбережжя річок і ставків. Також озеленювали школи, садочки й території сільських рад. У день проведення акції філії Центрального лісового офісу зібрали близько 3,2 тонни сміття.

Учасникам акції довелось прибирати скло, пакети, пластикове наряддя, пляшки, рештки їжі. Траплялися й пакети з побутовим сміттям, викинуті на мінералізовані смуги вздовж доріг.

Більшість робіт виконали силами працівників лісництв, та до акції також долучились шкільні лісництва, волонтери, активісти громад і просто небайдужі люди.

World Cleanup Day - глобальна ініціатива, яка щорічно об’єднує близько 90 мільйонів учасників із 211 країн світу, має на меті формування культури чистоти, відповідального поводження з відходами та підвищення екологічної свідомості серед громадян.

photo_1_2024-09-23_11-41-04 photo_3_2024-09-23_11-41-04 photo_4_2024-09-23_11-41-04