На Кіровоградщині продавці та виробники підакцизних товарів за порушення зазнали санкцій на 7,8 млн грн

Перегляди: 79
Фото ілюстративне

На Кіровоградщині до продавців та виробників підакцизних товарів за порушення застосували санкції на 7,8 мільйонів гривень.

Про це CBN повідомила в.о. начальника Головного управління державної податкової служби в Кіровоградській області Юлія Мороз.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Протягом січня-серпня 2024 року фахівці управління контролю за підакцизними товарами провели 438 перевірок суб’єктів господарювання, що виробляють та продають підакцизні товари, до них застосували 6 млн 749,1 тис. гривень фінансових санкцій.

Продавці та виробники підакцизних товарів мають такі порушення: відсутність реєстрації акцизного складу, зберігання, продаж тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка, зберігання, продаж алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка, продаж алкогольних напоїв через реєстратор розрахункових операцій, якого немає в ліцензії, безліцензійну роздрібну торгівлю тютюновими виробами. Найбільшу фінансову санкцію застосували через безліцензійну діяльність у сфері обігу пального - 1 млн 250 тис. грн. За порушення законодавства в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів застосували 1 млн. 57,4 тис. грн фінансових санкцій.

За аналогічний період минулого року до продавців та виробників підакцизних товарів Кіровоградщини застосували 17,5 млн гривень фінансових санкцій за порушення податкового законодавства.