На Кіровоградщині відбудеться щорічний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

Перегляди: 163
Фото: CBN

3 червня на брифінгу анонсували щорічний забіг в пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

Головною спікеркою виступила заступниця начальника Кіровоградської ОВА, яка детально розповіла про проведення заходу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Забіг проводитеметься з метою вшанування подвигу тих, хто віддав життя, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України. І прошу долучитися до забігу та вшанувати їх памʼять максимальній кількості людей. Спортивні, родинні забіги - це про вашу позицію, про вашу свідомість, і про нашу обʼєднаність до перемоги», - зазначила Катерина Колтунова.

Для участі в забігу потрібно зареєструватися в гугл-формі, яку розмістять на офіційних сайтах Обласної військової адміністрації та територіальних громад. Реєстрація починається сьогодні, 3 липня, та завершиться 13 серпня. Захід відбудеться в суботу, 31 серпня о 9:30. Також буде можливість зареєструватися безпосередньо в день проведення забігу. Нумерація буде всеукраїнська, кожен отримає свій порядковий номер. Інформація про місце проведення та реєстраційний номер надійде на електронну пошту за день до забігу, 30 серпня.

До участі в забігу допускаються з 18 років, неповнолітні лише за присутністю батьків. 

Учасник має пробігти, або пройти, обрану ним дистанцію: 2 кілометри, 5 кілометрів або 10 кілометрів. Забіг проводиться без велосипедів. 

На футболці учасника має бути імʼя знайомого або незнайомого загиблого, за бажанням фото. Життєписом героя потрібно поділитися у соцмережах з тегами #БіжуЗаГероя_2024 та #забіг2024. 

Забороняється збір внесків за участь у забігу та реклама політичних сил. У разі оголошення повітряної тривоги потрібно пройти до найближчого укриття.

Модератором брифінгу виступив начальник управління молоді та спорту Кіровоградської обласної військової адміністрації. Він розповів, що до забігу долучаться тисячі українців.

«Забіг набуває статусу міжнародного, тому що дуже велика кількість людей, які виїхали за кордон, також беруть участь», - повідомив Андрій Щетина.

Захід започаткували батьки загиблих героїв у 2018 році. Забіг приурочений до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначають 29 серпня.

До організації заходу долучилися Міністерство ветеранів України разом з Міністерством молоді та спорту, та обласною військовою адміністрацією.