На Кіровоградщині відбудеться Всеукраїнський фестиваль «Вересневі самоцвіти»

Перегляди: 211
Фото: Ігор Філіпенко, CBN.

На Кіровоградщині з 23 по 29 вересня відбудеться 54-ий Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти».

Про це на брифінгу розповіла директорка департаменту культури і туризму Кіровоградської ОВА Уляна Соколенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Цьогоріч ми спланували семиденний фестиваль, тобто офіційно ми його розпочнемо в понеділок, 23 вересня, і завершимо в неділю, 29 вересня. Одна із локацій це Театр корифеїв, де відбуватимуться основні вистави і на малій, і на великій сценах. Традиційні локації - це природний заповідник-музей Тобілевича та хутір "Надія"», - повідомила Уляна Соколенко.

Перша вистава «Гра в Корифеїв, або герой західного світу» відбудеться 23 вересня просто неба після відкриття фестивалю. У вівторок, 24 вересня, Театр Корифеїв представить оновлений бренд та солісти Львівської Національної опери покажуть балет «Фауст». 25 вересня відбудеться презентація путівника «Марко Кропивницький. Театр корифеїв. Початок» та вистава «Записки божевільного» Криворізького академічного театру музично-пластичних мистецтв «Академія руху». У четвер, 26 вересня, запланована презентація психологічного фільму Олександра Жовни «Сашенька». 27 вересня Кропивницький муніципальний театр сатири представить виставу «Віно» та арт-театр «Люта» покаже виставу «Грішна». Також у пʼятницю Театр Корифеїв покаже дві вистави «Всі миші люблять сир» та «Як важливо бути серйозним» у палаці культури «Олександрійський театр».

У суботу та неділю, 28 та 29 вересня, відбудуться такі вистави: «Комедія на руїнах» Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, «SИМУЛЯNT» Кропивницького муніципального театру сатири, «Учта на хуторі "Надія"» та «Перед волею» Театру Корифеїв. Також на хуторі «Надія» проведуть дитячий краєзнавчий квест «Стежками Корифеїв». У музейному просторі відбудеться театральний форум «Сучасний український театр - як інструмент національної ідентичності».

Білети на вистави можна придбати на сайті Контрамарка або в касі Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Кропивницького. 

 VeresFest-54-Events_poster_1 VeresFest-54-Events_poster_2