На Кіровоградщині за тиждень на COVID-19 захворіли 64 дитини

Перегляди: 106
Фото ілюстративне

На Кіровоградщині за минулий тиждень на COVID-19 захворіли 64 дитини та 241 дорослий.

Про це повідомив Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За інформацією головної державної санітарної лікарки Кіровоградської області Надії Оперчук, за минулий тиждень в області зареєстрували 305 нових лабораторно підтверджених випадків. Також 3 випадки захворювання - серед працівників закладів охорони здоров'я Знам’янської ТГ. Продовжують лікування 327 пацієнтів, з них 67 дітей. За останні 7 днів летальних випадків не зареєстрували.

Наразі в області циркулює дві підлінії Omicron: (JN.1 (Jenny) та новий субваріант Omicron – FliRT). Станом на сьогодні, 16 вересня, приблизна кількість вакцин від COVID-19 в області - 270 доз Pfizer Omicron (дитяча) та 2000 доз Pfizer Omicron (доросла). На Кіровоградщині діють 95 постійних пунктів щеплень та 3 центри масової вакцинації. У Кропивницькому це амбулаторії загальної практики сімейної медицини «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» та «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2», а також пункт щеплення «Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини» в селищі Гірничому.