На Кіровоградщині заблокували телеграм-канали, які допомагали ухилянтам

Перегляди: 182
Фото: Управління СБ України в Кіровоградській області

Кіберфахівці СБУ в Кіровоградській області заблокували інтернет-ресурси, які перешкоджали мобілізації українських громадян призовного віку.

Про це CBN повідомило Управління СБ України у Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Правоохоронці встановили трьох осіб, причетних до функціонування на території Кіровоградської області низки інтернет-ресурсів з більше ніж 40 тис. підписників, які інформували про заходи, що проводять Територіальні центри комплектування в регіоні.

За даними слідства, всі підозрювані місцеві жителі. Серед них - медичний працівник, робітник Укрзалізниці та багатодітний батько. Всі мали бронь від мобілізації. Слідство встановило звʼязок одного з фігурантів з громадянами рф, які платили йому заробітну плату за адміністрування телеграм-каналу. 

Адміністратори каналів інформували своїх підписників про місця вручення повісток та розташування мобільних блокпостів і інструктували призовників як уникати зустрічей з правоохоронцями та представниками військкоматів. Під час обшуків у фігурантів виявили комп’ютери та мобільні телефони із доказами протиправних дій.

Слідчі СБУ повідомили їм про підозру за ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Операцію проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

photo_2_2024-09-13_15-59-08