На Кіровоградщині заочно повідомили про підозру колаборантці з Херсонщини

Перегляди: 867
Фото: Управління СБ України в Кіровоградській області

СБУ в Кіровоградській області зібрала докази проти колаборантки, яка після повномасштабного вторгнення залишилася на тимчасово окупованій території Херсонської області та співпрацювала з ворогом.

Про це повідомило Управління СБ України в Кіровоградській області у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, до окупації частини Херсонщини, фігурантка обіймала посаду головного інспектора Генічеського районного управління ГУ ДСНС України. Після повномасштабного вторгнення вона зрадила присязі, перейшла на бік ворога та була призначена «інспектором» у незаконно створеному агресором «мчс рф» на Херсонщині.

Наразі колаборантка відповідає за проведення профілактичної роботи серед населення, активно агітує громадян України співпрацювати з окупаційною владою рашистів та збирає інформацію щодо проукраїнськи-налаштованих мешканців міста Генічеськ.

На підставі задокументованих фактів слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

 

2 (6)