На Кіровоградщині значно зросла захворюваність на COVID-19 

Перегляди: 365

За останній тиждень на Кіровоградщині зафіксували 92 випадки коронавірусної хвороби, проти зареєстрованих 2-4 випадків на тиждень у липні.

Про це CBN повідомила головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Епідемічна ситуація з коронавірусною хворобою в Кіровоградській області на сьогодні нестабільна. Ми реєструємо різке зростання захворюваності на COVID-19. За останні сім днів по області зареєстровано 92 випадки коронавірусної хвороби. Захворіли 86 дорослих і 6 дітей. Підйом захворюваності відмічається впродовж останніх 3 тижнів, коли було зареєстровано спочатку 6, потім 11, 35 випадків за тиждень. До середини липня в області реєструвалося щотижнево від 2 до 4 випадків» - зазначила Надія Оперчук.

Також головна санітарна лікарка повідомила, що за останні три тижні зареєстрували три летальні випадки від ускладнень. Померли 94-річна жінка зі Знамʼянської громади, 64-річна жінка зі Світловодської громади та 56-річна жінка з Олександрівської громади. Наразі очікують інформацію про наявність нового субваріанту COVID-19 Flirt у Кіровоградській області від Міністерства охорони здоровʼя. Випадки захворювання ним виявили в Києві та Івано-Франківську.