На модернізацію системи теплопостачання у Кропивницькому необхідно 4,4 мільярда гривень

Перегляди: 249

У Міністерстві розвитку громад та територій України захистили схему теплопостачання міста з модернізацією на 4,4 мільярда гривень.

Про це повідомила Кропивницька міська рада у Facebook.

Заступник міського голови Олександр Вергун розповів, що минулого тижня в міністерстві захистили схему теплопостачання міста.

"Наша схема передбачає модернізацію Кропивницької ТЕЦ, будівництво на цій території котельні на альтернативних видах палива з можливістю виробництва електроенергії, виведення з експлуатації Південно-західної котельні, що розташована на 101 мікрорайоні і заміна її 10 блочно-модульними котельнями в різних районах міста: 101 мікрорайон, 102 мікрорайон, вулиця Леоніда Каденюка, вулиця Героїв Рятувальників, район Критого ринку. Це заходи реалізовуватимуться у наступний міжопалювальний період. А затверджену схему Мінрегіоном має ще затвердити міська рада. І тоді в опалювальний період 2024-2025 року ми розпочнемо проєктування названих робіт. Крім того, схема передбачає також заміну теплових мереж. Це основний фінансовий тягар (із загальної суми 4,4 мільярда гривень, на заміну мереж закладено майже 3 мільярди гривень)",

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

- розповів посадовець.

Як він зазначив, ця сума необхідна для заміни основних стволів від ТЕЦ. Ці мережі будуть використовуватися для опалення Ковалівки, центру міста, вулиці Полтавської, у зворотному напрямку через вулицю Євгена Чикаленка, Київську та Чигиринську. Ця магістраль вже відпрацювала подвійний ресурс.