На ремонт укриттів закладів освіти Кропивницького витратять майже 130 млн грн

Перегляди: 23
depositphotos.com

На ремонт укриттів у закладах дошкільної та середньої освіти у Кропивницькому витратять 127,3 млн грн, вже уклали 17 договорів.

Про це під час брифінгу повідомив начальник управління капітального будівництва Сергій Білоконь.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На ремонт укриттів передбачено 127,3 млн грн. Це загалом по закладах дошкільної та загальної середньої освіти. Відповідно 95,5 млн грн – це заклади загальної середньої освіти та 31,8 млн грн – дошкільним», – розповів Сергій Білоконь.

Також Сергій Білоконь розповів, що на сьогодні вже 22 проєкти отримали висновки експертизи, з них 15 – загальноосвітні школи та 7 – дошкільні заклади. Проте, уклали договір з підрядником лише 17.

Роботи планують розпочати після отримання відповідного дозволу. Зі слів Сергія Білоконя, Управління капітального будівництва отримало два таких дозволи, тож незабаром в Ліцеї «Сокіл» та школі №30 розпочнуть ремонтні роботи.

«Роботи по всім закладам загальної освіти планується розпочати після отримання дозволу на виконання робіт. На сьогодні у нас отримано 2 дозволи – це школа №30 та ліцеї “Сокіл”. Ще 5 заявок подали відповідно інших закладів», – поінформував Білоконь.

Також посадовець роз’яснив перебіг ремонтних робіт та як вони вплинуть на освітній процес. З його слів, укриття має два виходи, тож коли будівельники будуть виконувати роботи в одній частині, учні знаходитимуться в іншій. Окрім того, він зазначив, що пов’язано це з тривалістю літніх канікул – будівельники не встигнуть відремонтувати укриття за два з половиною місяці.

«Щоб об’єднати два процеси, було прийняте наступне рішення. Враховуючи, що укриття має два виходи, то будівельники своєю чергою починатимуть одну частину робити, а освітяни будуть користуватись іншою. Таким чином виконуватимуться всі роботи, аби не зупиняти освітній процес та встигнути звершити роботи до початку вересня.

Потрібно розпочинати вже зараз. Якщо відкладати на літні канікули, які, хочу зауважити, триватимуть два з половиною місяці, це нереально встигнути. Враховуючи, що є великий дефіцит будівельників», – пояснив Сергій Білоконь.

Як повідомляло CBN, керівництво Інноваційної гімназії Кропивницької міської ради повідомило про ремонт укриття, через який дітей переведуть на дистанційне навчання. Це викликало обурення у батьків, які не можуть залишатися з дітьми вдома.

Згодом начальниця управління освіти Лариса Костенко запевнила, що виниклу ситуацію вирішать шляхом створення умов для навчання в інших закладах освіти.