На війні з росією загинули воїни з Кіровоградщини

Перегляди: 4367

У війні з росією загинули Володимир Мукоїда з Петрівської громади, Олександр Рачкован з Новоукраїнської та Михайло Белінський з Новгородківської. 

Як повідомила Петрівська селищна рада у Facebook, 31 травня в Запорізькій лікарні зупинилося серце Володимира Мукоїди, капітана ЗСУ, який 9 квітня 2022 року став на захист Батьківщини.

photo_2_2024-06-03_16-34-16 
Володимир Мукоїда

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Народився Володимир Вікторович 27 грудня 1978 року у Петровому. У 1995 році юнак закінчив Петрівську школу № 1, а у 2000 році – Дніпропетровський державний університет залізничного транспорту.

Усе життя працював за фахом. Був майстром, потім начальником служби, заступником начальника цеху, начальником залізничного цеху КМК (АрселорМіттал). Перед початком повномасштабного вторгнення працював на Криворізькому ремонтно-механічному заводі начальником служби транспорту, потім заступником по виробництву.

Бойові задачі Володимир виконував на Харківському напрямку, у Херсоні, був у Запорізькій області, де 30 травня 2024 року під час артилерійського обстрілу отримав серйозне поранення, втратив багато крові. Добу лікарі боролися за його життя. Володимир переніс дві операції та переливання крові. Але вранці 31 травня 2024 року серце воїна зупинилося.

Без чоловічої підтримки залишилася дружина Аня, без батьківської опіки п'ятнадцятирічний син Максим та без синівської уваги мама Анна Іванівна. Поховають воїна на Алеї слави Криворізького центрального закладу. Прощання відбудеться у вівторок 4 червня о 10:00. 

Очільник Новоукраїнської громади Олександр Корінний сповістив у Facebook, що у громаді зустрінуть тіло загиблого воїна Олександра Рачкована.

photo_1_2024-06-03_16-34-16 
Олександр Рачкован

Солдат Олександр Рачкован родом із села Новоолександрівка Новоукраїнської громади. 

Полеглого воїна зустрінуть приблизно о 14:45 від в'їзду у місто зі сторони Кропивницького від ЗШ №3, далі - по вулицях Миколи Вороного, Героїв Крут (Демченка), Соборна, провулку Лікарняному до приміщення Новоукраїнської лікарні.

Також Новгородківська територіальна громада повідомила про загибель старшого солдата Михайла Белінського, 1985 року народження. Він загинув 2 травня 2024 року на Запорізькому напрямку під час виконання бойового завдання.

photo_3_2024-06-03_16-34-16 
Михайло Белінський

Попрощаються із загиблим Михайлом Белінським 4 травня, за розпорядженням Новгородківського селищного голови цей день оголосили Днем жалоби.