Не вистачає вакансій у сферах сільського та лісового господарства на Кіровоградщині 

Перегляди: 575
Фото ілюстративне

Станом на 1 липня 2024 року у декількох сферах економічної діяльності на Кіровоградщині є дефіцит вакансій, зокрема у галузях сільського господарства, лісового господарства. 
 
Журналісти CBN зробили огляд інформації з ресурсів Кіровоградського обласного центру зайнятості та проаналізували, чи існує на ринку праці дефіцит робітників. 
 
За даними Кіровоградського обласного центру зайнятості, станом на 1 липня 2024 року кількість шукачів роботи суттєво переважає кількість вакансій (чисельність шукачів роботи - 8594 осіб; кількість вакансій - 2081). 
 
За різними професіями існує дефіцит у декілька кандидатів на одну посаду. Ситуація складніша у тваринництві, лісовому господарстві й видобувній промисловості, там є професії, на які немає пропозицій вакансій, проте є охочі працевлаштуватися, наприклад: розведення коней, овець, кіз тощо; лісництво, лісозаготівлі. 
 
У видобувній галузі достатню кількість вакансій створює тільки сектор добування уранових і торієвих руд. 
 
Нестача вакансій є у сфері виробництва харчових продуктів, там на 319 потенційних робітників є лише 90 вакантних місць. 
 
Якщо говорити про суттєву нестачу робочих місць, то складно працевлаштуватися буде тим, хто бажає працювати у сфері державного управління, освіти, в охоронних службах, у ресторанах, барах та інших закладах харчування. 
 
Хоч у дослідженні Європейської асоціації бізнесу йдеться про те, що 74% компаній в Україні відчувають дефіцит кадрів, що є значно більшим дефіцитом ніж за той же період минулого року, все ж ці дані не відображаються в інформації, яка наявна у Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua