Одна медаль та кілька поразок. Підсумки змагань українських спортсменів на Олімпіаді-2024 1 серпня

Перегляди: 205
Фото: Юрій Ілючек

1 серпня на Олімпійських іграх в Парижі український стрілець здобув срібло, у спортивній ходьбі три легкоатлетки увійшли лиш у двадцятку кращих, у дзюдо українці втратили бронзу, а в стрільбі, плаванні та тенісі продемонстрували хороший результат, але без нагород.
 
Про це розповів спецкореспондент CBN Юрій Ілючек.
 
Як повідомляло CBN, 1 серпня на Олімпійських іграх в Парижі стрілець Сергій Куліш здобув срібло. На жаль для нас це єдина медаль за цей день.
5287521289235457622Фото: Юрій Ілючек  

У спортивній ходьбі наші спортсменки не здобули призові місця, проте увійшли у двадцятку найкращих:

«Фініш був у центрі міста на Марсовому полі біля Ейфелевої вежі. Людмила Оляновська – 14-та, Марія Сахарук посіла 17-те місце й Олена Собчук – 20-те, скажімо так, це непогані результати, враховуючи, що це Олімпіада, і скільки людей намагалося потрапити на неї з усього світу», - розповів Юрій Ілючек.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перше місце у спортивній ходьбі дісталося Ян Цзяюй, наш спецкореспондент зазначає, що китайські спортсмени демонструють хороший результат на Олімпіаді.
 
Ситуація у дзюдо була не менш напруженою:

«У боротьбі за бронзу Єлизавета Литвиненко, остання наша надія у дзюдо, зустрілася з китаянкою. До цього вона здолала Лоріану Куку із Косова, а потім поступилася Аліче Белланді, але є таке: втішні поєдинки у дзюдо. Це коли ти програєш, але твій суперник йде до півфіналу, тоді ти маєш можливість поборотися у втішних поєдинках. І тут зустріч була із китаянкою. Абсолютно рівна сутичка і вже у додатковий час, також як і у Дар'ї Білодід, судді відали перевагу китаянці, й таким чином ми залишилися у дзюдо без нагород», - розповів Юрій Ілючек.

5287521289235457604Фото: Юрій Ілючек

У стрільбі з лука наша спортсменка посіла 25 місце у загальному заліку.
 
Юрій Ілючек розповів про шлях спортсменки на цих змаганнях:

«Вероніка Марченко спочатку переграла з рахунком 6:4 суперницю з китайського Тайбею, а потім програла мексиканці Александрі Валенції з таким же рахунку 6:4, тож медалі не досягнула».

Також не досягли успіху українські плавці:

«Два головних розчарування цього дня. Ми спочатку розраховували на чемпіона світу Владислава Бухова на дистанції 50 метрів, але певні сумніви вже виникли після того, як він відібрався до півфіналу з 11 результатом. Ну, перехворіли наші хлопці, про це говорив і Желтяков, та інші спортсмени. Хоча казали, що Романчук не хворів, просто невдало виступив на восьмиста метрах. У півфіналі лише 7 місце зайняв наш чемпіон світу і до фіналу Олімпійських ігор не відібрався», - зазначив Юрій Ілючек.

-----------22 Владислав Бухов. Фото: Федерація плавання України

Українські тенісистки показали високий рівень майстерності, але перемогти їм так і не вдалося:

«Остання тенісна надія сьогодні згасла. Сестри Кіченок провели дуже напружений, важкий поєдинок проти іспанського дуету. Наші спортсменки програли перший сет, потім зав’язалась боротьба у другому, перехопили ініціативу, забрали цей сет, справа дійшла до таймбрейку. Наші дівчата лідирували з перевагою у 4 очки, але довести справу до перемоги так і не вдалося».

53739882_1937157669727173_1731399349646131200_n Сестри Кіченок. Фото: Федерація тенісу України