Олександрійка адмініструвала телеграм-канал, який допомагав уникати мобілізації

Перегляди: 79
Фото: Кіровоградська обласна прокуратура

Жителька Олександрійського району допомагала військовозобов'язаним уникати мобілізації та повідомляла про місцезнаходження ТЦК.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Жителька Олександрійського району створила канал у Telegram, в якому розміщувалася інформація щодо актуальних місць видачі повісток, яка допомагала чоловікам призовного віку уникати мобілізації. Вказана спільнота не ховалася та мала багато повідомлень на кшталт: «На кругу ТЦК», «В місто завезли 2 автобуси ТЦК» тощо. Наразі доступ до Telegram-каналу заблоковано.

Як повідомляє Управління СБ України в Кіровоградській області у Facebook, фігурантка має близьких родичів на території рф та підтримує тісні стосунки з росіянами. Від своїх звʼязків в рф фігурантка отримує грошову допомогу. Під час обшуків за місцем проживання правоохоронці знайшли та вилучили мобільний телефон із доказами протиправних дій.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювало Управління СБУ в Кіровоградській області. Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури у кримінальному провадженні адміністраторці Telegram-каналу повідомили про підозру за перешкоджання законній діяльності військовослужбовців ТЦК та соціальної підтримки (ч. 1 ст. 114-1 КК України). 

5240181189036335877