Омбудсмен представив уповноважену з прав людини на Кіровоградщині

Перегляди: 835
Дмитро Лубінець та Галина Лугова. Фото: Ігор Філіпенко, CBN

Сьогодні, 19 березня, у Кропивницькому Омбудсмен України Дмитро Лубінець представив Галину Лугову - представницю Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Кіровоградській області.

Про це під час зустрічі з представниками Кіровоградської ОВА та керівниками держустанов повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Галина Лугова родом з Антонівки Херсонської області. Закінчила Херсонський державний університет. Працювала учителькою, директоркою Антонівської загальноосвітню школу № 21 Херсонської міської ради.

У 2020 році стала секретарем Херсонської міської ради, а з 21 вересня 2021 року по 2 березня 2023 року обіймала посаду начальниці Херсонської міської військової адміністрації. Згодом стала радницею Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

7 (2)

Зі слів Галини Лугової, Офіс Омбудсмена вже працює у Кропивницькому. Наразі у штаті працюють чотири особи, серед яких два координатори.

«Ми маємо штат з шести осіб - це два спеціалісти, але наразі у нас працює лише один, та чотири координатори, але зараз працює лише два: один у напрямку ВПО, а також координатор у напрямку НПМ. Також передбачений координатор по дітях та координатор з інших правових осіб. Зараз офіційно є чотири», - розповіла представниця Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Кіровоградській області Галина Лугова.

Також Галина Лугова наголосила, що наразі штат шукає працівників з вищою юридичною освітою та, бажано, з досвідом роботи.

Офіційне представництво Уповноваженого Верховної Ради з прав людини знаходиться за адресою: вул. Тараса Карпи, 84, каб. 118. Туди може звернутись будь-хто, хто вважає, що його права порушують з того чи іншого боку.

Довідково: НПМ (Національний превентивний механізм) - це система регулярних відвідувань місць несвободи з метою попередження у них жорстокого поводження з людьми, які там утримуються.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.

6 (3)

1 (4)

2

3 (2)

2 (1)