Оплату за не виконані роботи з облаштування укриття дитячого центру виявили аудитори у Кропивницькому

Перегляди: 279

При ремонті укриття для дитячого центру у Кропивницькому за не виконані роботи заплатили понад понад 700 тисяч гривень.

Про це повідомила Державна аудиторська служба України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перевірка закупівель у Департаменті капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації, що охопила період з 1 листопада по 31 грудня 2023 року, виявила суттєві порушення, допущені під час облаштування укриття для дітей.

Перевірили проведення капремонту підвального приміщення Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості. На найпростіше укриття для дітей витратили 6,45 млн грн.

Як з’ясувалося, підрядник отримав кошти за роботи, які не виконав. Зокрема, на об’єкті не облаштували частину підлоги, не змонтували підіймальну платформу, відсутній інклюзивний підйомник для дітей із ураженням опорно-рухового апарату та не було 450 стільців для бомбосховища.

Однак все це включено до актів виконаних робіт, за що підрядник отримав 787,7 тис. грн. Матеріали перевірки передали до Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області та поінформували Кіровоградську обласну військову адміністрацію.