Парк «Никанорівський» у Кропивницькому огородили парканом: щодо ситуації з ділянкою відкрили провадження

Перегляди: 460
Фото: Кропивницька міська рада

 

Прокуратура зареєструвала кримінальне провадження стосовно ситуації із земельною ділянкою на прибережній захисній смузі правого берега річки Сугоклея. 
 
Про це повідомила CBN речниця Кіровоградської обласної прокуратури Алєксєєнко Наталя.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Звернення надійшло, воно перебуває на розгляді прокуратури області, питання що стосуються ситуації навколо «Никанорівського» парку перебувають у полі зору прокуратури. Нами зареєстровано кримінальне провадження, на даний час воно розслідується», - розповіла Наталя Алєксєєнко.

За словами речниці, ситуацію вивчають всебічно, в тому числі і щодо вжиття по вказаній земельній ділянці заходів представницького характеру. 
 
Як повідомляла Кропивницька міська рада, 1 квітня, робоча група на чолі із заступником міського голови Олександром Вергуном обстежила земельну ділянку на прибережній захисній смузі правого берега річки Сугоклея. 
 
Це територія колишнього дитячого табору, на його території функціонували ресторан та кінотеатр. На початку 90-х років ці приміщення почали розбирати. Наразі існує рішення про передачу цієї території під забудову. 
 
Під час обстеження охоронець повідомив, що юридичний представник особи, на яку працює, готовий зустрітися у цей четвер, 4 квітня. 
 
За результатами обстеження складуть акт, міська рада заявила, що проти незаконної забудови ділянки та встановлення паркану, тому звернулася до прокуратури. 
 
Зустріч з представником цього підприємця відбудеться 4 квітня. 
 
Як повідомляло CBN, 14 березня, депутат Андрій Табалов під час сесії попросив міськраду звернутись до правоохоронців щодо лісопарку «Никанорівський», який огородили та поставили озброєних охоронців.