Підозрювану в допомозі ухилянтам голову Олександрійської ВЛК відпустили під особисте зобов'язання

Перегляди: 428

Керівницю Олександрійської ВЛК, яку судять за допомогу в ухиленні від мобілізації, відпустили під особисте зобов'язання.

Про це йдеться у вироку Ленінського районного суду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відомо, що жінка допомагала військовозобов'язаним знятися з військового обліку та видавала їм документи, які дозволяли ухилянтам виїжджати за кордон.

Слідство встановило, що очільниця ВЛК неправомірно видавала військовозобов'язаним чоловікам неправдиві діагнози, на підставі яких вони визнавалися непридатними до служби і виключалися з військового обліку.

Відомо про два випадки, що сталися у травні 2022 та січні 2023 років, після чого чоловіки виїхали до Польщі. Лікарці висунули підозру у видачі неправдивих документів і сприянні незаконному переправленню осіб через кордон.

Прокурор звернувся до суду з проханням обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, з чим підозрювана погодилася. Суд ухвалив це рішення, зобов'язавши лікарку з'являтися до слідчого за першою вимогою, не виїжджати з міста без дозволу та не спілкуватися зі свідками. У рішенні не йдеться про здачу закордонного паспорта.

Також у реєстрі судових рішень також немає інформації про клопотання щодо відсторонення підозрюваної від посади.