Підприємство забруднило важкими металами землі Олександрівської громади

Перегляди: 397
Фото: Кіровоградська обласна прокуратура

Підприємство скидало використану воду після переробки пластику, чим забруднювало землі і завдало шкоди державі на 250 тис. грн.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За процесуального керівництва прокурорів Олександрівського відділу Знам’янської окружної прокуратури повідомили про підозру директору одного з підприємств області, яке перероблювало пластик.

Йому інкримінують забруднення та псування земель відходами, шкідливими для здоров’я, людей та довкілля (ч. 1 ст. 239 КК України).

За матеріалами кримінального провадження, виробнича діяльність товариства полягала в переробці пластику, одним з елементів якого було його промивання та скидання використаної води до бетонного басейну. 

Внаслідок скидання надлишку забрудненої води з басейну на поверхню ґрунту забруднювалось 2 земельні ділянки загальною площею майже 300 м2 на території Олександрівської селищної ради.

Це підприємство майже 3 роки забруднювало земельні ділянки важкими металами.

Своїми діями зловмисник завдав збитків селищній раді на суму 250 тис. грн. 

За результатами проведених вимірювань Державною екологічною інспекцією Придніпровського округу встановили перевищення вмісту у ґрунті забруднюючих речовин: міді, нітратів, сульфатів, фосфору, хлоридів, щільного залишку.

Довідково: мідь є одним з екологічно небезпечних важких металів як для довкілля, так і для живих організмів. Забруднення міддю призводить до руйнування природних екосистем та викликає ряд небезпечних хвороб, у тому числі онкологічних.

Досудове розслідування – Кропивницьке РУП ГУНП в області, оперативний супровід УСР.

IMG_20240515_114745_790 IMG_20240515_114745_964