Пішов з життя художник з Кіровоградщини Володимир Остроухов

Перегляди: 316
Фото: Департамент культури та туризму Кіровоградської ОДА

Сьогодні, 4 квітня, в притулку «Затишна оселя» у Аджамці помер майстер живопису Володимир Остроухов. 
 
Про це повідомив Департамент культури та туризму Кіровоградської ОДА у Facebook
 
Остроухов Володимир Іванович народився 18 березня 1947 року в російському селі Хороль, мав професійну художню освіту. З 1972 року розпочав творчу діяльність, писав майже в усіх жанрах. 
 
Із 1964 року його життя нерозривно пов'язано з Кропивницьким. З 1974 по 2000 роки працював у Кіровоградських художньо-виробничих майстернях Художнього фонду УРСP (з 1991 року – художньо-виробничий комбінат Кіровоградської організації Спілки художників України). 
 
Займався в основному монументальним живописом, його фрески та левкаси стали окрасою багатьох громадських приміщень, лікарень області та міста. З 2007 року – на пенсії, але активно продовжував творчу діяльність. Твори Володимира Остроухова зберігаються в музеях та приватних колекціях України та за кордоном. 
 
Двічі (2016, 2020) митець був лауреатом обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна у номінації «Новітні спрямування». 
 
Наприкінці листопада 2018 року митець оселився в селі Аджамка у «Затишній оселі» (недержавному будинку сімейного типу для літніх людей). Там митець повернувся до творчості та продовжив свою виставкову роботу. 
 
Двічі там відбувалися вернісажі майстра: 1 жовтня 2020 року виставка творів до Дня людей похилого віку та у липні 2021 року. 
 
Окрім того, на території «Затишної оселі» відбулися телевізійні зйомки фільму про унікального художника Володимира Остроухова в рамках проєкту «Особливі митці від териконів до Карпат» (реалізований за підтримки Українського культурного фонду).


Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua