Після скарг перевірили якість харчування в обласному онкоцентрі у Кропивницькому

Перегляди: 851
Фото: КНП Кіровоградський обласний онкологічний центр

Кіровоградський обласний онкологічний центр перевірив якість харчування у закладі після скарг у соцмережах.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Кіровоградського обласного онкологічного центру.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Після появи у Facebook анонімної скарги на незадовільне харчування в Кіровоградському обласному онкоцентрі, адміністрація закладу провела додаткову перевірку.

У медзакладі зазначили, що харчоблок перебуває під постійним контролем, але цього разу вирішили отримати безпосередню оцінку від пацієнтів. Для цього опитали 208 людей, які перебували у стаціонарних відділеннях.

Результати опитування:

  • Задоволені організацією харчування – 82,2% (171 пацієнт), незадоволені – 2,88% (6 осіб);
  • Смак їжі подобається – 69,71% (145 осіб), не подобається – 7,21% (15 осіб), інші відповіді – 13,46% (28 осіб);
  • Найулюбленіші страви – борщ, рагу, молочні супи, каші, салати, гороховий суп, запіканки, сир;
  • Порції достатні – 94,7% (197 осіб), «ні» відповіли лише 2 пацієнти;
  • Їжа різноманітна – 77,4% (161 пацієнт), «ні» – 11,06% (23 особи);
  • Відповідність дієті – 84,14% (175 осіб);
  • Своєчасна подача страв – 99,03% (206 осіб).

Серед пропозицій щодо покращення харчування найчастіше згадували булочки, печиво, пиріжки та вафлі (40 відповідей). Лунали й поради використовувати якісніше масло та воду, додавати більше м’ясних страв, цукру і солі.

Заклад працює за нормами Порядку організації лікувального харчування, затвердженого наказом МОЗ №931 від 29.10.2013. Наприклад, при нормі 10 г борошна на день неможливо приготувати вареники, а пироги, печиво чи вафлі не передбачені раціоном для онкопацієнтів. Також існують обмеження щодо цукру та солі, аби харчування було безпечним та відповідало стану здоров’я пацієнтів.

Калорійність страв визначається відповідно до харчового статусу: гіпотрофія, нормотрофія чи гіпертрофія.

За результатами опитування вже прибрали супи із сніданків, додали омлет, овочеву та сирну запіканки. До меню включили сезонні страви: овочевий суп, кабачкову ікру, рисову кашу з овочами. Додали плов, молочні каші, кавовий напій з молоком. Найближчим часом планують закупити інший вид риби з новою технологією приготування та какао.

ССО РЕКРУТИНГ