Пограбували та вбили: за розбій ув'язнили двох жителів Кіровоградщини

Перегляди: 1153
Фото ілюстративне

Чоловік та неповнолітній хлопець пограбували та побили до смерті жінку, обоє отримали термін ув'язнення.

Про це йдеться у вироку Кіровського районного суду міста Кіровограда.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відомо, що фігуранти напали на жінку у її помешканні з метою збагачення, 15 лютого 2021 року один зі зловмисників змовився з неповнолітнім та втягнув його у злочин.

Чоловіки пограбували жительку села Залізничне Вільшанської громади. Під приводом необхідності купити у неї цигарки, вони переконали жінку добровільно відкрити двері після чого один з них вдарив жінку кулаком в обличчя.

Після того, як фігуранти відшукали цінні речі в будинку потерпілої, повнолітній учасник злочину продовжив бити жінку. В результаті отриманих численних тілесних ушкоджень постраждала загинула на місці.

Зловмисники викрали з будинку потерпілої гроші, прикраси та техніку на загальну суму 28 886,61 грн.

Повнолітній злочинець свою вину визнав, проте у показаннях вказав, що його спільник бажав купити у потерпілої цигарки, та відмовилась, між ними зав'язався конфлікт. Коли жінка відкрила двері в її руках була сокира, тому він і завдав жінці удар в обличчя. Проте зазначає, що всі інші тілесні ушкодження їй завдавав неповнолітній спільник.

Відмінності в показах на слідчому експерименті та в судовому засіданні пояснив тим, що спочатку хотів взяти всю вину на себе, тому сказав, що всі удари наносив ногами саме він. Пояснити наявність на своїх кедах слідів крові не зміг.

Неповнолітній учасник злочину не визнав своєї вини, засвідчив, що був учасником події, проте коли його спільник почав бити жінку, то він хотів втекти, адже за його словами про це домовленості не було. Чоловік почав йому погрожувати, що з ним буде те саме, що і з потерпілою, якщо він втече.

Син постраждалої зазначив, що вона робила позики багатьом людям і всі знали, що у неї були кошти, оскільки вона збирала гроші на проведення операції.

Суд ухвалив рішення визнати обох фігурантів винними та ув'язнити одного з них на 15 років з конфіскацією всього майна, належного на праві приватної власності та іншого, який був неповнолітнім на момент скоєння злочину, на 10 років з конфіскацією всього майна, належного на праві приватної власності.