Показ оскароносного фільму «20 днів у Маріуполі» триває у Кропивницькому 

Перегляди: 196
Фото: Кропивницька міська рада

Стрічку режисера Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» представили у Кропивницькому, в одному з кінотеатрів показ ще триває. 
 
Безплатний перегляд стрічки «20 днів у Маріуполі» відбувся у кінотеатрі «Портал» 27 березня. Про це повідомила Кропивницька міська рада у Facebook. Захід не був анонсований публічно. 
 
У Кропивницькому фільм для глядачів двічі раніше показував кінотеатр «Портал», наразі більше сеансів не планується, як повідомили CBN, а кінотеатр SmartCinema продовжив показ до 3 квітня. 
 
Стрічка «20 днів у Маріуполі» розповідає про перші тижні бойових дій у Маріуполі під час повномасштабного вторгнення росії в Україну 2022 року. Члени команди Associated Press стали останніми міжнародними журналістами в оточеному Маріуполі. Автори висвітлювали воєнні злочини й звірства росії проти українського народу. Журналісти продовжили роботу в облозі та зафіксували кадри, які пізніше стали визначальними образами війни. 
 
«Цей фільм обовʼязково повинна подивитися кожна людина у світі. Важко стримувати емоції, що просто розривають душу на частини під час перегляду фільму, - розповів один з глядачів після сеансу у коментарі CBN. 
 
Український фільм отримав премію BAFTA. Режисер Мстислав Чернов —нагороду Гільдії режисерів Америки. Мстислав Чернов, Євген Малолєтка і Василіса Степаненко отримали Національну премію імені Тараса Шевченка за фільм «20 днів у Маріуполі». У 2023 році журналісти стали лауреатами Пулітцерівської премії за сміливі репортажі з обложеного міста Маріуполь. 
 
Також стрічка отримала премію «Оскар». Вона перемогла у номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм». Це перший Оскар в історії України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua