Понад 30 будинків у Світловодській громаді постраждали від атаки «шахедів»

Перегляди: 888
Фото: Ігор Філіпенко, CBN

Цієї ночі рф атакувала Світловодську громаду «шахедами», внаслідок чого ушкоджені понад 30 житлових будинків. Проте, місцеві жителі оговтуються від пережитого та поступово відновлюють постраждалі оселі. 
 
«Комісія з обстеження пошкодженого майна ще йде, але за її інформацією, вже обстежено 34 будинки. Ступінь пошкодження різна, тож про допомогу кожному  зможемо констатувати лише по завершенню комісії», - розповів CBN міський голова Світловодська Андрій Маліцький. 
 
Також Андрій Маліцький розповів, що жителям громади, чиї домівки постраждали від обстрілу, виплачуватимуть одноразову матеріальну допомогу: 
 
«Згідно з процедурою, ми фіксуємо ці пошкодження, і держава буде відшкодовувати. Але окремо зараз ми будемо виплачувати одноразову матеріальну допомогу, для того, щоб швидше нашим жителям відновити своє майно», - поінформував Маліцький. 
 
Наразі Світловодська громада співпрацює з громадською організацією «10 квітня» з Кропивницького. Разом з ними місцеві жителі перекривають ушкоджені дахи та вікна плівкою. Окрім того, члени організації привезли деякі будівельні матеріали. 
 
Зі слів Андрія Маліцького, після обстеження житлових будинків, комісія також розпочне обстежувати промислові об'єкти, які постраждали від дронової атаки. 
 
Як повідомляло CBN, внаслідок нічної атаки «шахедів» у Світловодській громаді пошкодженні приватні промислові об'єкти та житлові будинки.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

88 

44 
 12 

Без назви 

99 

4 

11 

23 

33 

5 

6 

666 

77 

88 

55  

11 

9 

8 

1 (1)