Понад 32 мільйони виділять на озеленення Кропивницького до 2027 року

Перегляди: 167
Фото ілюстративне

Депутати Кропивницької міськради проголосували за проєкт рішення зі створення зелених насаджень на території Кропивницької територіальної громади на 2024-2027 роки.

Про це повідомила Кропивницька міська рада.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Депутати Кропивницької міської ради затвердили Програму створення та використання зелених насаджень на території Кропивницької міської територіальної громади на 2024-2027 роки на XXIV засіданні дев’ятої сесії міської ради сьогодні, 15 серпня.

Всього планується використати 32,7 мільйона гривень, в тому числі: 2024 рік – 2,7 мільйона гривень, на 2025-2027 по 10 мільйонів гривень.

Передбачається видалення аварійних та незадовільних дерев, корчування пнів, підготовка місць для озеленення, висадження та утримання зелених насаджень протягом весняно-літнього періоду.

Проєкт реалізовуватимуть на території Лісопарка «Сосновий», Гаю Десантників, скверу «Першого Єлисаветградського трамвая», скверу Праведників народів світу, частини території парку «Захисників правопорядку» по вулиці Вокзальній, а також часткове озеленення вулиць Євгена Чикаленка, проспекту Університетського та інших.

Орієнтовно передбачають висаджувати: Клен гостролистий Крімсон Сентри, Магнолія, Гінкго білоба, Робінія, Клен кулеподібний, Катальпа, Павловнія, Тюльпанове дерево, Гліцинія, В’яз плакучий, слива Пісарді, Бобовник, Сосна, Ялина, різновидність барбарису Тунберга, Ялівець тамариксовий, Ялівець скельний, Вейгелла, Кизильник горизонтальний, Кизильник блискучий, Гібіскус, Кліматіс, різновидність Спіреї, різновидність Гортензії, різновидність Вереса, різновидність Піраканти та інші декоративні зелені насадження.

Програма передбачає часткове озеленення вулиць зеленими насадженнями стійкими до загазованості та запиленості.

Пропозиції враховують посадковий матеріал хвойних, листяних порід дерев та чагарників розсадників із закритою кореневою системою (Полтавської та Черкаської областей) та лісових господарств Кіровоградської області, а також наявний посадковий матеріал дерев та кущів комунального підприємства «Благоустрій» Кропивницької міської ради».

Програму створення і використання зелених насаджень на території Кропивницької міської територіальної громади на 2024-2027 роки прийняли одноголосно.