Понад 58 мільйонів на підтримку ветеранів та родин воїнів: у Кропивницькому прийняли зміни бюджету

Перегляди: 158

Депутати Кропивницької міської ради проголосували за зміни до бюджету територіальної громади на 2024 рік, серед яких спрямування понад 58 мільйонів на підтримку ветеранів та родин воїнів.

Про це повідомила Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зміни до бюджету Кропивницької територіальної громади ухвалили депутати міської ради на XXIV засіданні дев’ятої сесії міської ради, що відбулася сьогодні, 15 серпня.

Зміни до рішення міської ради внесли через врахування в бюджеті громади міжбюджетних трансфертів - 58,163 мільйона гривень.

Рішення передбачає додаткові видатки бюджету громади, за рахунок: залучення до бюджету Кропивницької міської територіальної громади іншої дотації з місцевого бюджету для надання компенсації закладам комунальної форми власності – 71,1 тис. грн, субвенції з державного бюджету на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для окремих категорій осіб – 58,092 мільйона гривень, залучення для фінансування видатків бюджету територіальної громади вільного залишку коштів, що склався станом на 1 січня 2024 року.

Додаткові субвенції з місцевого бюджету на 58,092 мільйона спрямують на виплату грошової компенсації за житло різним категоріям постраждалим від війни: ветеранам, внутрішньо переміщеним особам, сімей воїнів, тощо.

Ще 71 тисячу гривень виділили в якості додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію комунальним закладам, державним закладам освіти, які фінансуються з місцевих бюджетів, та закладам спільної власності громад області та району, що перебувають в управлінні обласних та районних рад.

Вільний залишок коштів, що склався станом на 1 січня 2024 року - один мільйон гривень, залучать на Міську програму профілактики та протидії злочинності «Безпечне місто» на 2024-2026 роки та на підтримку сил безпеки і оборони.

Депутати підтримали зміни до бюджету одноголосно.