Правоохоронці Кіровоградщини заочно засудили колаборанта з Херсонщини

Перегляди: 138

Прокурори Кропивницького спільно з СБУ засудили поліцейського-зрадника з Херсонщини, який перейшов на бік ворога.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Заочно засудили ще одного колаборанта, колишнього поліцейського патрульної поліції Скадовського районного відділу поліції, який після захоплення регіону добровільно перейшов на бік ворога.

Слідство встановило, що у травні 2022 року поліцейський почав активно співпрацювати з представниками фсб рф та, погодившись на їх пропозицію, зайняв посаду так званого «начальника дорожньо-патрульної служби» у так званому «Голопристанском районном отделеним полиции ГУ МВД Херсонской области». 

На цій «посаді» приймав безпосередню участь в організації охорони виборчих дільниць у Скадовську під час проведенні референдуму по приєднанню Херсонської області до рф та  забезпечував організацію агітаційних заходів на підтримку окупаційного режиму.

Суд визнав його винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади у судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) та призначив йому покарання у виді  15 років позбавлення волі.

photo_2024-03-28_12-25-37 Фото: Управління СБ України в Кіровоградській області