Правоохоронці Кіровоградщини зібрали докази провини колаборантки з Криму

Перегляди: 133

Колаборантку з Криму, яка на окупованих українських територіях обійняла посаду в адміністрації країни-агресора, судитимуть за зібраними правоохоронцями Кіровоградщини доказами.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

До початку повномасштабного вторгнення підозрювана проживала в місті Євпаторія, там вона перебувала на посаді головного спеціаліста відділу державної реєстрації актів цивільного стану про шлюб Євпаторійського міського управління юстиції.

З січня 2023 року жінка працювала на ворога обіймаючи посаду «руководитель (уполномоченный работник) Симферопольского районного отдела ЗАГС № 2 Департамента ЗАГС Министерства юстиции Республики Крым».

Кіровоградська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувачувальний акт за ч. 5 ст. 111-1 КК України (Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, або добровільне обрання до таких органів)

Колаборантці загрожує позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua