Президент призначив екскомандира 3 полку командувачем ССО України

Перегляди: 321
Фото ілюстративне

Указом Президента Олександра Трепака призначили командувачем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

Про це йдеться у тексті указу на сайті Президента України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Призначити Трепака Олександра Сергійовича командувачем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України», - йдеться у тексті указу.

Олександр Трепак з 2008 року проходив службу у лавах 3-го окремого полку спецпризначення, штаб якого розташований в місті Кропивницький, де став командиром загону спеціального призначення.

З 27 серпня по 3 жовтня 2014 року був старшим військовим начальником з оборони території Міжнародного аеропорту «Донецьк». Здійснював безпосереднє керівництво відбиттям усіх спроб штурму та захоплення аеропорту, під час яких підбили 8 танків, один танк з незначними пошкодженнями захопили та евакуювали, знищили більше 270 та захопили в полон 6 бойовиків.

23 березня 2016 року призначений командиром Кіровоградського 3-го полку спецпризначення. Наприкінці 2020 року Олександр Трепак залишив посаду начальника 3-го полку спецпризначення та був призначений начальником штабу — заступником командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.