Прибережну смугу вартістю 5,6 млн гривень повернули Гайворонській громаді

Перегляди: 117
Фото: Кіровоградська обласна прокуратура

Земельні ділянки у прибережних районах річки Південний Буг, вартістю 5,6 млн грн, повернули у власність Гайворонської громади.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Гайворонський районний суд задовольнив позови прокурорів Голованівської окружної прокуратури щодо повернення у власність громади двох земельних ділянок вартістю 5,6 млн гривень на березі річки Південний Буг.

Встановили, що рішенням Соломіївської сільської ради Голованівського району у приватну власність передали дві земельні ділянки площею 0,2 га. Проте ця територія розташована у межах прибережної захисної смуги річки Південний Буг і входить до Смарагдової мережі України та не підлягає передачі в оренду.

Тому Кропивницький апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції та поновив права територіальної громади на земельні ділянки.

Мережа Емеральд (Смарагдова мережа, Emerald Network) – це мережа, що включає території особливого природоохоронного інтересу. Мережа Емеральд проєктується в державах, які є сторонами Бернської конвенції (всього 26 держав).