П'яних водія та пасажира автівки оштрафували у Кропивницькому

Перегляди: 546
Фото ілюстративне

Власник автівки та водій у стані сп’яніння, якому він передав керування транспортом, отримали від патрульних адміністративні матеріали.

Про це повідомила Патрульна поліція Кіровоградської області у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цими днями за порушення правил дорожнього руху поліцейські зупинили транспортний засіб Volkswagen Passat. Подія сталася близько дев'ятої години ранку на вулиці Олексія Єгорова у Кропивницькому.

Під час спілкування з водієм інспектори поліції виявили в нього ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти огляд на місці. Чоловік погодився.

Результат приладу Драгер — 2,21 проміле. Це в 11 разів більше допустимої норми. Також, чоловік не мав при собі посвідчення водія.

Патрульні склали на керманича автомобіля Volkswagen адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортом в стані сп’яніння) та ч. 1 ст. 126 (Керування транспортом особою, яка не має при собі посвідчення водія) КУпАП.

Як виявилося власник цієї автівки, який був її пасажиром, свідомо передав керування водієві напідпитку. Тож патрульні склали на нього протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортом у стані сп’яніння, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння) КУпАП.