П'ять випадків цькування дітей зафіксували з початку року на Кіровоградщині

Перегляди: 215
Фото: CBN

У різних районах області з початку року ювенальна поліція зафіксувала п'ять випадків цькування дітей.

З початку січня виявили п'ять випадків булінгу, дані про які наразі розглядаються у районних судах області, про це, під час брифінгу на тему протидії булінгу, повідомила старша інспекторка з особливих доручень відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП у Кіровоградській області, капітан поліції Владислава Мартіросян.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

photo_2_2024-03-19_11-00-14 

«Що стосується відповідальності за булінг, стаття 173 з позначкою 4 Кодексу про адмінправопорушення передбачає собою п'ять частин - це відповідальність самої дитини у віці 16-18 років, а також дорослої людини, яка вчинила булінг стосовно неповнолітнього, це повторне вчинення, відповідальність батьків, якщо злочин вчинений малолітньою дитиною, і звичайно це відповідальність директора, яка не повідомила про можливий випадок булінгу», - розповіла старша інспекторка.

Заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Колтунова повідомила під час брифінгу, що в останні роки об'єм булінгу зріс, адже тепер поширюється не лише в живому спілкуванні, а й в чатах, месенджерах та соцмережах.

photo_3_2024-03-19_11-00-14 

Також Катерина Колтунова зазначила, що в протидії булінгу мають боротись усі залучені сторони, в тому числі й судова гілка влади, має своєчасно розглядати справи, що стосуються булінгу, адже кривдники мають нести покарання.