Рекордну кількість соняшника планують висадити на Кіровоградщині

Перегляди: 167
Валерія Фурманова. Фото: Ігор Філіпенко, CBN.

Цього року планують висадити рекордну для Кіровоградщини кількість соняшника.

Про це на брифінгу розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОВА Валерія Фурманова.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«В цьому році планується встановити певний рекорд по посіву соняшника, це пов'язано з кількома причинами: по-перше, це та культура, яка має ринок збуту на внутрішньому ринку, вона для аграріїв є більш рентабельною ніж зернові, по-друге на цю культуру зараз є ціна», - говорить Валерія Фурманова. 

Як зазначила Валерія Фурманова, попередніми рекордами з посіву соняшника були площі в 530-570 тисяч гектарів, на противагу від 661 тисячі цього року.

Також вона зазначила, що зростає попит на таку технічну культуру як соя, адже ціна на неї є однією з найвищих, її можна експортувати, переробляти на внутрішньому ринку. На сьогодні аграрії сіють ярі зернові та зернобобові культури (ярий ячмінь, ярий горох, яра пшениця та овес), посіяли вже 73% від загального обсягу, це 53 тис. га. 

Посів технічних культур запланований на площі 809,5 тис. га: соняшник - 661 тис. га, цукровий буряк - 11,6 тис. га та соя - 130,2 тис. га.