СБУ Кіровоградщини допомогла викрити колаборантку в Криму 

Перегляди: 543
Фото: Кіровоградська обласна прокуратура

За матеріалами СБУ в Кіровоградській області викрили колаборантку, жительку тимчасово окупованого Криму, яка залишилася на території півострова після його окупації та працювала на росіян. 
 
Про це повідомило Управління СБ України у Кіровоградській області у Telegram
 
До повномасштабного вторгнення підозрювана проживала в місті Євпаторія та обіймала посаду головного спеціаліста відділу державної реєстрації актів цивільного стану про шлюб Євпаторійського міського управління юстиції. 
 
З січня 2023 року, маючи відповідний досвід роботи, кваліфікацію, навички та професійні якості, працювала на ворога як «руководитель (уполномоченный работник) Симферопольского районного отдела ЗАГС № 2 Департамента ЗАГС Министерства юстиции Республики Крым». 
 
Після окупації Херсонської області у 2022 році зловмисниця на виконання завдань окупаційної влади Криму почала виїжджати у відрядження на території тимчасово окупованої Херсонської області. Її завданням було переконати громадян України оформлювати російське громадянство собі і своїм дітям, щоб уникнути депортації дітей на територію рф. 
 
За даними слідства, деякі жителі окупованої Херсонщини встигли скористатися її послугами та оформили російське громадянство своїм дітям. 
 
На підставі зібраних Кіровоградським СБУ доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua