СБУ Кіровоградщини заблокувала схему незаконного виїзду за кордон

Перегляди: 458
Фото: СБ України у Кіровоградській області

Співробітники СБУ в Кіровоградській області заблокували схему ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків.

Про це повідомляє СБ України у Кіровоградській області у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

СБУ викрила жителя Києва - учасника міжрегіональної протиправної схеми з незаконного переправлення через державний кордон України осіб, що підлягають мобілізації під час воєнного стану.

За даними слідства, ділок виготовляв фіктивні документи, які вносилися до системи «Шлях», що надавало дозвіл призовникам виїжджати за кордон під виглядом волонтерів.

Оперативники задокументували факт одержання ділком в одному з ресторанів Києва 3000 доларів США від жителя Кропивницького за фіктивне оформлення волонтером з подальшим внесенням до системи «Шлях».

В ході обшуків за місцем проживання фігуранта та в офісах громадських організацій виявили:

- документи;
- ⁠чорнові записи;
- ⁠мобільні термінали та частину переданих фігуранту коштів.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 332 ККУ (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод, вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів).

b5c46533-0c19-442e-8d5d-4c328205baaa 3475b9ec-a1e7-41c6-a41f-1f4c1016effb