СБУ Кіровоградщини зібрала докази злочинів губернатора рф

Перегляди: 1904

Кіберфахівці СБУ в Кіровоградській області зібрали доказову базу та повідомили про підозру губернатору Ульянівської області рф Олексію Русcкіх, якого «відрядили» до тимчасово окупованого Маріуполя для передачі бойових дронів представникам російських окупаційних військ.

Про це повідомляє СБУ у Кіровоградській області у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зазначається, що у 2024 році Русскіх обійняв посаду голови опікунської ради Ульянівського благодійного фонду, який спеціалізується на матеріально-технічній допомозі російських окупаційних військ. Навесні 2024 року представники благодійного фонду передали 15 безпілотних апаратів окупантам 104 гвардійської десантно-штурмової дивізії зс рф, яка штурмує позиції ЗСУ на східному фронті України.

Ці бойові дрони російські війська використовують для розвідки на лінії бойового зіткнення та ураження військової техніки та особового складу сил оборони України.

На підставі зібраних доказів кремлівському поплічнику заочно повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 110-2 ККУ (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. Дії, вчинені організованою групою чи в особливо великому розмірі, або якщо вони призвели до інших тяжких наслідків).