СБУ на Кіровоградщині затримала агентів фсб, які корегували ворожі атаки та готували диверсії

Перегляди: 446
Фото: Управління СБ України в Кіровоградській області

На Кіровоградщині Служба безпеки затримала двох російських агентів, які корегували удари по області та готували серію диверсій.

Про це повідомляє Управління СБ України в Кіровоградській області у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Правоохоронці встановили, що підозрювані стежили за пунктами базування Сил оборони, у тому числі за адресами службових приміщень ТЦК, а також намагалися  встановити локації нафтобаз, енергогенерувальних підприємств та мостів, які використовують для переправлення військової техніки ЗСУ на передову.

Через месенджер фігуранти передавали російським кураторам отриману інформацію для підготовки диверсій та коригування ракетно-дронових ударів по місту.

Служба безпеки затримала фігурантів після того, як вони для виконання тестового завдання від фсб підпалили релейну шафу на магістральній лінії залізничного сполучення.  

За матеріалами слідства російськими агентами виявилися виходець з лівобережної Херсонщини, який приїхав до Кропивницького та видавав себе за переселенця та місцевий житель, якого завербували ворожі спецслужби.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану) КК України.

photo_2024-09-06_13-01-22 (2) photo_2024-09-06_13-01-22