Сто тисяч за студентський. У Кропивницькому викрили схему ухилення від мобілізації

Перегляди: 339
Фото: СБ України у Кіровоградській області

Служба безпеки ліквідувала у Кропивницькому чергову корупційну схему ухилення від мобілізації.

Про це повідомляє УСБУ у Кіровоградській області.

Оборудку організували співробітниці Київського Фахового коледжу бізнесу та аналітики Національної академії статистики, обліку та аудиту. За даними слідства, колишня співробітниця та керівниця одного з відділів академії на системній основі вимагали хабарі у чоловіків призовного віку за фіктивний вступ на денний стаціонар з метою отримання відстрочки від призову на військову службу до лав ЗСУ. Вартість таких «послуг» становила близько 100 000 грн з одного клієнта.

Оперативники СБУ затримали ексспівробітницю академії на гарячому під час отримання першої частини хабаря та видачі ухилянту документів про його зарахування на навчання.

Під час обшуків у фігурантки вилучили мобільний телефон, гроші та списки студентів очної форми навчання академії. Фігурантці повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття злочинної схеми проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області спільно з ГУНП в області за процесуального керівництва Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua