Шахраї на Кіровоградщині телефоном виманювали гроші у людей (фото)

Перегляди: 546

На Кіровоградщині правоохоронці викрили злочинну групу, яка виманювала гроші шахрайством. 
 
Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram
 
Правоохоронці встановили, що двоє співорганізаторів, відбуваючи покарання у «Кропивницькій виправній колонії № 6», організували злочинну групу, до якої долучили двох мешканців Запорізької області. Підозрювані дотримувалися схеми, за якою вони телефонували випадковим абонентам, представлялися далекими родичами або знайомими, й таким чином виманювали гроші у потерпілих. 
 
Після проведених обшуків, правоохоронці виявили та вилучили у підозрюваних тридцять банківських карток, три планшети, шість телефонів та дев'ять SIM-карт до них. 
 
Учасникам організованої злочинної групи повідомили про підозру за ч. 5 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) КК України. 
 
Підозрюваним загрожує від п'яти до дванадцяти років позбавлення волі.

Як повідомляє Поліція Кіровоградської області у Facebook, до складу ОЗГ входили особи, які відбувають покарання у виправній установі, та мешканці іншої області. Поліцейські встановили їх причетність до 12 епізодів злочинної діяльності на території України зі збитками на суму понад 100 тисяч гривень.

Фото: Поліція Кіровоградської області.
2 (1) 3 (1) 4 file (5) 

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua