Солдат з Кропивницького отримав нагороду від Головнокомандувача

Перегляди: 388
Фото: Кіровоградський обласний ТЦК та СП

Солдат Олександр Киркиш з Кропивницького отримав «Золотий хрест» від Головнокомандувача ЗС України Олександра Сирського.

Про це повідомив Кіровоградський обласний ТЦК та СП у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олександр Киркиш призваний до Збройних Сил України Кропивницьким міським ТЦК та СП, бере участь у відсічі та стримуванні збройної агресії російської федерації з вересня 2023 року. За цей час Олександр Сергійович здобув повагу побратимів та отримав почесний нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест».

Олександр Киркиш - стрілець-оператор штурмового взводу зі складу окремого штурмового батальйону 115-ї механізованої бригади. На межі березня-квітня 2024 року на Бахмутському напрямку, на околицях міста Часів Яр, Олександр зі своїм підрозділом стримував безперервний штурм переважаючих сил російських загарбників та брав участь в активних контрштурмових діях, попри небезпеку для життя та щільні обстріли артилерії противника.

Евакуюючи поранених побратимів із поля бою, солдат Киркиш сам отримав поранення, але не залишив позицію, та продовжував прикривати товаришів по службі. Чоловік зустрів ворога, та знищив із особистої стрілецької зброї дев’ятьох окупантів, та прослідував на евакуацію лише після виконання бойового завдання.

Високу нагороду Олександрові Киркишу вручив особисто Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.