Спека «збиває» ціни на баштанні на Кіровоградщині (фоторепортаж)

Перегляди: 2820

Через спеку городина швидко псується, навіть баштанні потерпають від високих температур повітря, тож актуальними є ціни на врожай.

Директор фермерського господарства «Родюче» Геннадій Тактаров розповів CBN, як нині складаються справи з баштаном та помідорами, які він вирощує.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповів Геннадій, кавуни та помідори погано переносять спеку, дині стійкіші до неї. Ціна, у порівнянні з минулим роком, вдвічі знизилася через те, що потрібно продати врожай до того, як він зіпсується.

Фермер розповів, що через спеку багато врожаю зіпсувалося та погоріло. Доводиться збирати культури швидше, ніж планувалося.

IMG_KAVUN_8

«Крапельний у нас полив, возимо для нього воду. Те, що висаджували пізніше, більш стійке до спеки, а те, що висадили заздалегідь під плівку, то попеклося», - повідомив Геннадій Тактаров.

Попит на баштанні культури та помідори при цьому не зменшився. Наразі в супермаркетах та на ринках Кропивницького кавуни коштують від 16 гривень за кілограм.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.

IMG_KAVUN_12IMG_KAVUN_7IMG_KAVUN_9 IMG_KAVUN_13 IMG_KAVUN_1 IMG_KAVUN_10 IMG_KAVUN_11 IMG_KAVUN_4IMG_KAVUN_19 IMG_KAVUN_20 IMG_KAVUN_14 IMG_KAVUN_15IMG_KAVUN_3