«Срібло» у веслуванні та вихід у фінал змагань з боротьби на Олімпіаді здобули українські спортсменки

Перегляди: 427
Фото: НОК України.

9 серпня на Олімпійських іграх у Парижі українські веслувальниці Анастасія Рибачок та Людмила Лузан здобули срібну медаль, Ірина Коляденко гарантувала собі «срібло» у боротьбі, гімнастка Таїсія Онофрійчук зайняла 9 місце, а спортсменкам з брейкінгу не вдалося поборотися за медаль.

Про це повідомив спецкореспондент CBN Юрій Ілючек.

Сьогодні Ірина Коляденко має усі шанси здобути золото для України:

«Неймовірний день провела Ірина Коляденко у своїй ваговій категорії. Вона перемогла по ходу боротьби трьох чемпіонок світу минулих років. Вийшла в фінал і завтра побореться за золото. Тож Ірина Коляденко уже принесла нам, як мінімум, срібло. Але ми сподіваємося з вами на золото», – розповів Юрій Ілючек.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Раніше Ірина Коляденко вже здобувала для України олімпійські нагороди. Сталося це у Токіо в 2020 році. Тоді спортсменка отримала бронзову медаль з боротьби.

5312503030937149478 Ірина Коляденко. Фото: НОК України.

Також спецкор Юрій Ілючек розповів про здобутки наших веслувальниць:

«Ми, звісно, вболівали за Анастасію Рибачок, Людмилу Лузан. Наших срібних призерів Токіо. І вони знову підтвердили свій клас. Довелося поспілкуватися з тренером. Так ось він сказав, що дівчата пропонують силовий стиль боротьби. І якби сьогодні змагання відбувалися проти вітру, то наш дует був би олімпійськими чемпіонками. Але так сталося, що була перемінна погода. І китаянкам, які виграли ці змагання, було легше. А наші взагалі відставали. Дівчата стартували й були навіть шостими і сьомими. Але, як спортсменки потім сказали нам при спілкуванні, вони віддали цій гонці все. Вони віддали всіх себе заради країни, заради нашого щастя і заради того, щоб порадувати людей. І їм все вдалося».

На цьому змагання для наших веслувальниць не закінчуються:

«Завтра у них змагання на одиночках. Вони обидві вийшли до півфіналу. І Людмила, і її подруга по команді. До речі, там ще були складнощі. Річ у тому, що Анастасія Рибачок приїхала з човном, на якому було написано «I am Ukrainian» – «Я - українка». Але, як потім з'ясувалося, це заборонено міжнародними правилами. Будь-які надписи на човнах. І вона не могла стартувати на ньому. На щастя, у Людмили були запасні човни. І той човен, на якому вона здобувала на одиночці бронзову нагороду у Токіо. Що цікаво, на ньому вдалося пробитися до півфіналу її партнерці», - розповів Юрій Ілючек.

5312503030937149477 Анастасія Рибачок та Людмила Лузан. Фото: НОК України.

В особистому багатоборстві Таїсія Онофрійчук посіла дев'яте місце. Як зазначив Юрій Ілючек:

«Дебют можна визнати вдалим. Набралася досвіду наша юна гімнастка і будемо сподіватися на те, що далі у неї все буде краще».


91d0a8fea7b2ccecceaf6e83df0b8978_main Таїсія Онофрійчук. Фото: НОК України.

У брейкінгу нашим дівчатам не вдалося поборотися за медаль:

«Stefani не змогла вийти із групи. Kate все ж таки змогла вийти із групи пробилася до чвертьфіналу, але там поступилася діючому першому номеру», – розповів Юрій Ілючек.

У брейкінгу спортсменки виступають під псевдонімами. Справжні імена спортсменок Катерина Павленко (Kate) та Анна Пономаренко (Stefani).