Субваріант коронавірусу FLІRT зареєстрували на Кіровоградщині

Перегляди: 567
Шість випадків лабораторно підтвердженого субваріанта Омікрону FLІRT зареєстрували на Кіровоградщині.
 
Як повідомила головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук, шість випадків лабораторно підтвердженого субваріанту Омікрону, що має назву FLІRT, зареєстрували на Кіровоградщині. Захворіли троє дорослих та троє дітей. 

У місті Кропивницький – 4 випадки (у 3-місячного хлопчика та трьох дорослих (41-річної жінки та двох чоловіків: 35 та 41 рік). У Катеринівській ТГ Кропивницького району – у 11-місячної дівчинки. У Піщанобрідській ТГ Новоукраїнського району – у 6-місячної дівчинки. Наразі в області зареєстрована циркуляція двох підліній Omicron (JN.1 (Jenny) та новий субваріант Omicron – FliRT).

Захворюваність на коронавірусну хворобу продовжує зростати. За минулий тиждень в області зареєстрували 313 нових лабораторно підтверджених випадків у 294 дорослих та 19 дітей.  Продовжують лікування 330 пацієнтів, з них 23 дитини. За останні 7 днів летальних випадків не зареєстрували.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Медики нагадують, що вакцинація є ефективним методом профілактики інфекційних  захворювань, в тому числі і СOVID-19. В області діють 95 постійних пунктів щеплень та три центри масової вакцинації. У місті Кропивницький імунізація населення проводиться в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини: Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1 та Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2, а також у пункті щеплень Амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Кропивницького в селищі Гірничому.

4 вересня в область надійшло 3000 доз вакцини Pfizer Omicron для дорослих та 300 доз для дітей 5-11 років.