Суд на Кіровоградщині визнав винним чоловіка у зберіганні радянської гранати

Перегляди: 115
Фото: Ілюстративне

На Кіровоградщині суд визнав чоловіка винним у зберіганні радянської гранати, яку той знайшов на кладовищі, та призначив йому покарання у вигляді випробувального терміну.

Про це йдеться у вироку Добровеличківського районного суду Кіровоградської області.

Слідство встановило, що уродженець Піщанобрідської громади під час прибирання на кладовищі знайшов радянську гранату типу Ф-1. Після цього правопорушник забрав небезпечний пристрій додому, де зберігав його у сейфі. Правоохоронці завітали до помешкання зловмисника після анонімного повідомлення про те, що чоловік зберігає гранату. Під час обшуку працівники поліції виявили та вилучили небезпечний пристрій.

Експертиза встановила, що підривач гранати був пошкоджений, а сам небезпечний предмет покритий іржею, проте всередині залишалася вибухова речовина. Вибухотехніки знешкодили небезпечний пристрій.

Обвинувачений повністю визнав свою провину.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 263 (Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв) КК України та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, проте суд вирішив звільнити правопорушника від відбування покарання з випробувальним терміном строком на один рік.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua